Over GL8

GL8 = 2 Provincies: Gelderland (G) en Limburg (L), met 8 dorpskernen: Malden, Heumen, Overasselt, Nederasselt (=gemeente Heumen) en Mook, Middelaar, Molenhoek en Plasmolen (=gemeente Mook en Middelaar). Als GL8 willen we het lokale nieuws volgen; zowel de politiek als wat er gebeurt met onze ondernemers, sportverenigingen, cultuur etc. en het bij u brengen via de kanalen die we tot onze beschikking hebben: radio, tv, kabelkrant, website, social media.

Onze missie is om dé omroep te zijn die het lokale nieuws brengt voor alle inwoners in onze dorpskernen. Wij begrijpen dat de wereld verandert en dat er van ons verwacht wordt dat we meebewegen met de tijd en de wensen van onze luisteraars en kijkers. Er wordt steeds meer ‘on demand’ gekeken en geluisterd; ofwel wanneer het de luisteraar en de kijker het beste uitkomt. Daar willen we graag in tegemoet komen. Vandaar dat wij voor 2019 onze programmering hebben gewijzigd.

We zijn eind 2018 al begonnen met een paar pilots hiervoor. Onze live uitzending van Focus Actueel op zaterdag is niet veranderd qua dag, maar wel qua tijdstip. We zenden nu live uit over de (kijk)radio en via de website op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur. De formule is hetzelfde gebleven.

Daarnaast brengen we vanaf 1 januari 2019 nieuws over en interviews met lokale culturele instellingen, ondernemers, sport- en muziekverenigingen etc. onder de naam De GL8 Nieuwsagenda. Deze interviews nemen we van tevoren op en zenden we op werkdagen uit tussen 12.00 en 13.00 uur en tussen 18.00-19.00 uur. Daarin hoort u ook een selectie uit de weekagenda en nieuwsberichten. Ook zullen we meer aandacht besteden aan tv-opnames, zodat we u ook via tv een bredere programmering kunnen bieden.

Onze taak is om nieuws te brengen naar alle inwoners van onze kernen. Naast de vaste programma’s zullen we daarom vaker zichtbaar zijn in de dorpskernen; ‘GL8 komt naar u toe’. Maar het geldt ook de andere kant op; als ú iets te melden heeft dan nodigen we u van harte uit om dat bij ons kenbaar te maken. Uw verhalen, foto’s en filmpjes kunt u bij ons kwijt. Ook als u tips heeft voor ons, laat het weten. Dan kunnen we er iets leuks mee doen. Wie weet, zit u volgende keer bij ons in de studio?!

Wij blijven graag bovenop het lokale nieuws. Daar kunnen we úw hulp goed bij gebruiken. Samen met u brengen we nieuws uit onze eigen dorpskernen dichtbij!