De Nijmeegse Vierdaagse gaat tóch een beetje door – GL8 en RN7 slaan handen ineen

De Nijmeegse Vierdaagse gaat tóch een beetje door – GL8 en RN7 slaan handen ineen

14 juli 2021 | Margie Alders

Streekomroep RN7 doet in samenwerking met omroep GL8 verslag van alle activiteiten die in de regio worden georganiseerd tijdens de derde week van juli – onder normale omstandigheden De Vierdaagseweek. Alle uitzendingen zijn in ruim 90 uur live te volgen via TV, radio en online. Op de officiële Vierdaagsemarsen en feesten zullen we nog een jaar moeten wachten, maar de derde week van juli zal toch niet onopgemerkt voorbijgaan.

Klik hier : Luister en kijk link

In het weekend van 17 en 18 juli beginnen we met een weekend vol live muziek, interviews, en met de Vierdaagse Top 50 komen we ook dit jaar in de stemming voor een prachtige week. Uiteraard allemaal coronaproof!

Langs de route

Met een klassiek busje rijden we doordeweeks tussen 9.00 uur en 17.00 uur de route die de wandelaars normaliter lopen. Onderweg zijn we bijvoorbeeld in een Vierdaagsemuseum in een privé huis, ontmoeten we lopers die voor een goed doel de wandelschoenen aantrekken, en spreken we mensen die langs de route al jaren voor de deelnemers zorgen met versnaperingen en muziek. Kortom: we ontmoeten allerlei mensen en organisaties die de marsen misschien  nog wel meer missen dan wij, maar ook zij willen er dit jaar een prachtige week van maken.

Alternatieve Vierdaagse

Net als vorig jaar wordt er landelijk ook weer een Alternatieve Vierdaagse gelopen. Dagelijks zullen we ook met deze wandelaars die ergens in Nederland lopen contact hebben.

Avonden vol live muziek

Net als de wandelaars hebben ook de feestvierders een ander jaar dan anders; de Vierdaagsefeesten gaan immers niet door.

De pleinen in het centrum van Nijmegen zullen dit jaar dus niet vol staan. Ook hiervoor zijn alternatieven bedacht. De avonden zullen vol zitten met live muziek, door acts die normaliter bij de feesten zouden optreden. Bovendien schakelen we live met verslaggevers die in de stad bekijken wat er daar tóch te doen is.

Samenwerkende omroepen

Michiel van Heijst, directeur/hoofdredacteur van RN7, vindt het gemis van marsen en feesten “ongelooflijk zuur. Juist als het er niet is, merk je hoe belangrijk deze week is voor de stad en de regio. Juist daarom ligt er voor ons als publieke omroep een taak: hier op een andere manier tóch een onvergetelijke week van maken. Ik ben blij dat onze zuiderburen van GL8 daarin samen met ons optrekken.”

Ronald Peters, station manager GL8: “De Vierdaagse is belangrijk voor de hele regio; het is niet zomaar een wandelmars, het is een gevoel! We willen er als omroepen voor zorgen dat we dát gevoel dit jaar niet verloren laten gaan.”

 

(foto: Vierdaagse, we miss you – fotograaf: John Beckmann)

Terug naar overzicht
14 juli 2021 | Margie Alders
Deel op social media of met vrienden: