Coalitie Heumen haalt 4 juni niet

Coalitie Heumen haalt 4 juni niet

23 mei 2020 | GL8 Media

Het lukt CDA, D’66, PvdA en VVD niet op 4 juni een coalitie akkoord te presenteren. “Eén zetel meerderheid vereist fractiediscipline zonder geweld te doen aan het duale stelsel maar je moet op elkaar kunnen rekenen”, aldus Gerd Prick die het overleg leidt. “De besprekingen zien er goed uit. We zetten nu in op de raadsvergadering van 25 juni. De gemeente koerst af op een begrotingstekort van ruim een miljoen met name door de tekorten op het jeugd- en jongerenwerk. Gelet op de omvang van dit bedrag zijn uitgewerkte afspraken vereist.”

Een ander lastig item is de energietransitie. In januari vond het toenmalige College nog een meerderheid van DGH, PvdA en VVD tegenover zich. In de zomer wordt pas bekend of de gewijzigde plannen haalbaar zijn.

“De portefeuilleverdeling is nog niet aan de orde geweest in ons overleg.” Zoals GL8 eerder berichtte wordt Ans Stunnenberg namens de PvdA de nieuwe wethouder. Zij vult het drietal aan dat tijdelijk de honneurs waarneemt sinds het CDA in februari de stekker uit de samenwerking met GL trok.

Door: Peter Soethoudt

Terug naar overzicht
23 mei 2020 | GL8 Media
Deel op social media of met vrienden: