Ans Stunnenberg (PvdA) de nieuwe wethouder in Heumen?

Ans Stunnenberg (PvdA) de nieuwe wethouder in Heumen?

4 april 2020 | Hans van Diest

“Als we tot een nieuw coalitieakkoord komen dan word ik de nieuwe wethouder voor de PvdA, maar zover is het nog niet”, aldus Ans Stunnenberg, fractievoorzitter van de PvdA. Nu VVD, CDA en D’66 de keus voor samenwerking met PvdA hebben gemaakt wordt de komende weken gesleuteld aan een nieuw akkoord. Stunnenberg: “Alle 4 de partijen denken dat er voldoende draagvlak is om de meest belangrijke punten voor de komende 2 jaar overeen te komen. Maandag 6 april wordt met steun van de gemeentesecretaris het proces afgesproken en ook wie dat als onafhankelijk adviseur gaat begeleiden.”

Volgens Edwin Claassen (VVD) zijn de gesprekken met DGH en PvdA in een goede sfeer verlopen. “We hebben als 3 partijen geconcludeerd dat de PvdA het dichtst bij ons programma staat. Aan het huidige akkoord  zullen PvdA punten worden toegevoegd en GL punten verwijderd. We geven er de voorkeur aan de portefeuilleverdeling, die onlangs al gewijzigd was, te handhaven in het belang van de bestuurskracht.”

De partijen willen de besprekingen spoedig af te ronden. Men hoopt in juni het nieuwe beginselprogramma en het nieuwe college te presenteren.

Terug naar overzicht
4 april 2020 | Hans van Diest
Deel op social media of met vrienden: