Tijdelijke pont Nederasselt Grave

Tijdelijke pont Nederasselt Grave

23 september 2020 | Ronald Peters

Rijkswaterstaat zet zo snel mogelijk een veerpont tussen Nederasselt en Grave in. Zo kan de overlast voor de agrariërs door de werkzaamheden aan de brug bij Grave beperkt worden.

De huidige omleidingsroute voor zwaarder verkeer kost extra tijd en is niet voor alle landbouwvoertuigen toegankelijk. Met name nu (september 2020), tijdens de oogsttijd, is de gewichtsbeperking op de brug een probleem voor boeren. Na goed overleg met brancheorganisaties ZLTO en Cumela heeft Rijkswaterstaat besloten een veerpont tussen Nederasselt en Grave in te zetten. Deze is bestemd voor landbouwverkeer en vaart gedurende de oogstperiode (circa 30 dagen). Dit besluit is met betrokken partijen – zoals gemeenten waar de route naar de pont doorheen loopt – besproken. •

Op dit moment zijn de voorbereidingen in volle gang. Zo wordt de ondergrond in orde gemaakt om de pont veilig te kunnen laten aanmeren. De pont zal in een dagdienst gaan varen, de precieze tijden zullen we later bekend maken. Zodra meer informatie bekend is, zal dit met de belangenorganisaties worden gedeeld.

Op de projectpagina brug Grave  is meer informatie te vinden. Ook kunt u zich via de projectpagina aanmelden voor de nieuwsbrief. Daarnaast kunt u voor meer informatie bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Terug naar overzicht
23 september 2020 | Ronald Peters
Deel op social media of met vrienden: