Stand van zaken noodopvang Heumensoord

Stand van zaken noodopvang Heumensoord

13 september 2021 | Marcel Hax

Ruim een week geleden zijn de eerste bewoners van Heumensoord aangekomen. Op dit moment wonen er 240 bewoners op de noodopvang. Daar zitten ook ruim honderd kinderen bij van verschillende leeftijden.

Het COA is nog druk bezig de opvang verder op te bouwen. Hierdoor kunnen er geen activiteiten buiten op het terrein worden georganiseerd.

Om de ouders te ontlasten wordt er gezorgd voor kinderopvang en kinderactiviteiten. Bindkracht10 gaat dat regelen, samen met de bibliotheek, de Lindenberg, Save the Children en De Vrolijkheid. Na de start van activiteiten voor kinderen is de beurt aan de volwassenen.  

Het Rode Kruis is begonnen met het uitdelen van kleding op Heumensoord. Op dit moment hebben ze genoeg kleding. De loods ligt vol, dus er is op dit moment niet meer kleding nodig. Andere spullen worden nu ingezameld via grotere organisaties. Ook daar is nu geen vraag naar.

Het Rode Kruis heeft wel vrijwilligers nodig om de kleding te sorteren en uit te delen. Wil je ook meehelpen? Je kunt je aanmelden op de site van het Rode Kruis. 

Inmiddels is de quarantaineperiode voor inwoners voorbij. De mensen op Heumensoord mogen dus gaan en staan waar zij willen. COA blijft letten op de besmettingen en volgt de coronamaatregelen. De GGD is nauw betrokken.

Terug naar overzicht
13 september 2021 | Marcel Hax
Deel op social media of met vrienden: