Riet van Melis verkozen tot ‘Vrijwilliger van het jaar 2019’

Riet van Melis verkozen tot ‘Vrijwilliger van het jaar 2019’

8 januari 2020 | GL8 Media

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie op woensdag 8 januari is Riet van Melis uitgeroepen tot Vrijwilliger van het jaar 2019. Zoals ieder jaar heeft een onafhankelijke jury uit alle genomineerden een aantal vrijwilligers geselecteerd voor de eervolle titel ‘Heumense vrijwilliger van het jaar’. Dit jaar zijn dat er 3: André Arts uit Overasselt, Riet van Melis uit Malden en Gerrie Hendriks uit Malden.

Riet van Melis, de vrijwilliger van het jaar, ontving uit handen van burgemeester Marriët Mittendorff een cheque van € 500. Dit bedrag is te besteden aan een lokaal vrijwilligersproject of -activiteit naar keuze. Riet van Melis koos voor zwemclub de Roerduikers, hier helpt ze mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking zodat zij kunnen zwemmen. Een afvaardiging van burgemeester en wethouders komt daar ook een dagdeel meehelpen.

In januari ontvangen alle genomineerden via de post een kleine attentie met een persoonlijk woord van waardering voor hun vrijwillige inzet.

André Arts uit Overasselt is al tientallen jaren actief in de Overasseltse gemeenschap. Zijn inzet is leidend geweest bij het realiseren van een aantal gebouwen bij de Buurderij, hij heeft hier veel tijd en energie in gestoken. Wanneer nodig helpt hij het horecateam van de Buurderij. Verder is hij vaak EHBO’er bij de verschillende evenementen in Overasselt. André is ook vaak te vinden bij de Overasseltse Boys. Daar is hij jarenlang verzorger geweest en ook nu nog helpt hij bij blessures. Dit is het laatste seizoen dat hij actief is bij de Overasseltse Boys.

Riet van Melis uit Malden is al zeker 25 jaar actief als vrijwilliger. Ze is heel betrokken bij mensen die, om welke reden dan ook, hulp nodig hebben. Zorgen zit in haar bloed. Iedere zondagochtend om 8:30 is Riet te vinden bij zwemclub de Roerduikers. Hier helpt ze mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking zodat zij kunnen zwemmen. Riet is ook actief bij Malderburch. Hier begeleidt ze de bingo en helpt onder andere met koffie schenken, mensen van de kamer halen, wandelen en de avondvierdaagse.

Gerrie Hendriks uit Malden  is al 16 jaar als vrijwilliger actief. Hij zet zich vol passie en enthousiasme in voor de samenleving, nooit zal men tevergeefs een beroep op hem doen. Vanaf het moment dat hij lid werd van KBO-Malden is hij daar begonnen als vrijwilliger. Zo verzorgt hij het wekelijkse koersbal en heeft hij jarenlang de fietsclub begeleid. Maandelijks brengt hij het KBO-magazine rond. Gerrie is vaak te vinden in Malderburch. Daar wandelt hij iedere donderdag met bewoners in een rolstoel, schenkt koffie, helpt mee met de oldtimerrit of helpt het verkeer regelen.

Terug naar overzicht
8 januari 2020 | GL8 Media
Deel op social media of met vrienden: