MaasWaalpad en Fietsbrug over de Maas geopend op 26 september

MaasWaalpad en Fietsbrug over de Maas geopend op 26 september

12 september 2020 | Ronald Peters

Vanaf zaterdag 26 september 2020 is de snelle fietsroute MaasWaalpad open. De gemeenten Cuijk, Mook en Middelaar, Heumen en Nijmegen en de drie provincies organiseren een verkenning langs deze fietsroute. Tussen 12.00-15.00 uur staan de 7 organisaties langs de route met een kleine attentie of een lekkernij.

Het MaasWaalpad is een mooie nieuwe (fiets)verbinding tussen de Campus Heyendaal in Nijmegen en het treinstation in Cuijk. De route is vlak / niet heuvelachtig en heeft weinig obstakels. Forensen, scholieren en toeristen kunnen sneller op de fiets naar werk, studie of verblijfplaats. Onderdeel van het MaasWaalpad is een nieuwe brug over de Maas, De Maasover. Deze rechtstreekse fietsbrug over de Maas levert fietsers (van en naar Cuijk) 2,5 km winst op in vergelijking met de route via de brug over de A73. De verwachting is dat veel forensen en scholieren gebruik zullen maken van de brug.

Eerder werd via een naamwedstrijd de naam ‘De Maasover’  voor de nieuwe fietsbrug gekozen. Acht inzenders stelden deze naam voor en ontvangen een prijs van provincie Gelderland. De brug heeft ook een voetpad zodat ook wandelaars de oversteek tussen de toeristische trekkers het ‘Rijk van Nijmegen‘ en het ‘Land van Cuijk’ kunnen maken.

 

Terug naar overzicht
12 september 2020 | Ronald Peters
Deel op social media of met vrienden: