Joerie Minses beoogd nieuwe burgemeester gemeente Heumen

Joerie Minses beoogd nieuwe burgemeester gemeente Heumen

1 november 2021 | Margie Alders

Tijdens een speciale openbare raadsvergadering op maandag 1 november werd bekendgemaakt wie de beoogde nieuwe burgemeester gaat worden van de gemeente Heumen. Tijdens een speciale raadsvergadering maakte Leo Janssen, voorzitter van de vertrouwenscommissie bekend op wie de keuze was gevallen.

Joeri Minses, 41 jaar oud, partijloos en op dit moment nog burgemeester van de gemeente Alphen-Chaam zal worden voorgedragen om de huidige burgemeester Marriët Mittendorff op te volgen. Zij legt eerder de ambtsketen neer om de nieuwe burgemeester de gelegenheid te geven om de gemeente eerst beter te leren kennen en het gehele proces rond de nieuwe gemeenteraadsverkiezing mee te kunnen maken.

De gemeenteraad zocht in de nieuwe burgemeester een daadkrachtige bestuurder en verbinder, die Heumen verbindt en vertegenwoordigt en bovendien klaarstaat voor elke Heumenaar. Een boegbeeld die het begrip inwonerparticipatie hoog in het vaandel draagt en zichtbaar is in de samenwerking in de regio.

De gemeenteraad ziet in Joeri Minses ‘een echte verbinder en mensenmens, die investeert in persoonlijk contact en die de dialoog aangaat. Als bestuurder heeft hij veel politiek-bestuurlijke ervaring met alle facetten van het burgemeesterschap en is hij doortastend en herkenbaar aanwezig.’

In de regel volgt de de minister van Binnenlandse Zaken en koninkrijksrelaties de aanbeveling van de gemeenteraad in zijn voordracht aan de Koning. Naar verwachting kan de nieuwe burgemeester dan worden geïnstalleerd en beëdigd op donderdag 13 januari 2022.

Kijk ook op de website van de gemeente Heumen.

Meer informatie over Joerie Minses.

Foto: Erwin Goossens, Gemeente Alphen-Chaam

 

 

Terug naar overzicht
1 november 2021 | Margie Alders
Deel op social media of met vrienden: