Coronamaatregelen in Noordrijn-Westfalen

Coronamaatregelen in Noordrijn-Westfalen

21 november 2021 | Marcel Hax

Even de grens met Duitsland over om te tanken, boodschappen te doen of een hapje te eten. Voor veel inwoners in de grensregio is het de normaalste zaak in de wereld. Hierbij moet echter wel rekening gehouden worden met de daar geldende coronamaatregelen.

In tegenstelling tot Nederland accepteert Noordrijn-Westfalen vanaf volgende week namelijk alleen nog gevaccineerden op locaties die onder de vrijetijdssector geschaard worden. Genezen coronapatiënten zijn ook welkom, maar ongevaccineerden met een testbewijs niet. Op risicovolle locaties zoals carnaval of in discotheken is naast een vaccinatie ook een negatieve test vereist.

Daarnaast is Duitsland vanaf vandaag, zondag 21 november, aangemerkt als hoogrisicogebied. Hierdoor moeten Nederlanders zich via internet registreren als ze Duitsland willen bezoeken. Nederlanders die volledig gevaccineerd zijn of een herstelbewijs hebben moeten zich van tevoren aanmelden op www.einreiseanmeldung.de

Voor Nederlanders die niet gevaccineerd zijn en nooit corona hebben gehad geldt een quarantaineplicht van 10 dagen vanaf aankomst in Duitsland.

Voor een bezoek van minder dan 24 uur of geldt de quarantaine- en aanmeldingsplicht niet. Grenspendelaars die voor hun werk of opleiding van of naar Duitsland gaan hebben genoeg aan een werkgeversverklaring.

Terug naar overzicht
21 november 2021 | Marcel Hax
Deel op social media of met vrienden: