BOA’s in de gemeente Heumen  voorzien van Bodycams

BOA’s in de gemeente Heumen voorzien van Bodycams

22 juni 2020 | Ronald Peters

De Buitengewoon OpsporingsAmbtenaren openbare ruimte (BOA’s) in de de gemeente Heumen dragen sinds mei 2020 een bodycam. Een bodycam is een op de kleding geplaatste camera die beelden op kan nemen. BOA’s hebben vaak te maken met agressie en geweld. Uit ervaringen blijkt dat het zichtbaar dragen van zulke camera’s agressie kan voorkomen. Het gebruik van de bodycams is een pilot die een jaar zal duren.

Een Buitengewoon Opsporings Ambtenaar (BOA) houdt zich bezig met toezicht en handhaving in de openbare ruimte op grond van de geldende regels (Algemene Plaatselijke Verordening en Drank- en Horecawet). Hierbij kunt u onder meer denken aan overlast van hangjongeren; parkeerovertredingen; toezicht op evenementen; overtreders aanspreken en – indien nodig – handhavend optreden; samenwerken met de brandweer, politie en hulpverleningsinstanties.

Een beperkt aantal geautoriseerde personen mag de beelden onder strikte voorwaarden bekijken. Voor meer informatie over het gebruik van bodycams kunt u terecht op www.heumen.nl/inzet-bodycams

Terug naar overzicht
22 juni 2020 | Ronald Peters
Deel op social media of met vrienden: