Prins Robert d’n Urste nieuwe Prins KZMU Overasselt

Prins Robert d’n Urste nieuwe Prins KZMU Overasselt

26 november 2019 | Ronald Peters

Krek Zo Mot Ut heeft zaterdag 16 november Prins Robert d’n Urste gelanceerd. Robert van Langen is de 62e Prins van KZMU.

De avond in het bomvolle Verenigingsgebouw werd afgetrapt met de speech van Joppe d’n Urste, waarna hij werd verwelkomt binnen het Verbond van Oud-Prinsen door frontman Fons Gerrits. Na zijn optreden trad hij officieel af als Prins van KZMU, onder meer door het zingen van het aangepaste strijdlied van zijn favoriete club NEC.

Tijdens de traditionele ‘Gatvulling’, werd een blik in de toekomst gegeven. In het jaar 2060 werden we meegenomen naar het bejaardentehuis waar de (oud)Raadsleden hun oude dag doorbrengen. In het stuk werd er afscheid genomen van Page Anne Lap, waarbij zij toe werd gezongen door de ‘oudjes’ uit de Raad van Elf.

In de uiteindelijke Lancering zagen we hoe Overasselt werd geteisterd door twee drugsbazen. Waar in eerste instantie de Brabantse Berry al jaren de alleenheerser was, streek later de Italiaanse Don ook in zijn dorp neer. Beiden willen de macht in handen krijgen door zoveel mogelijk verenigingen toe te eigenen. De vereniging Stichting Overasselt Promotions (SOP) gaf daar niet aan toe en maakte een vuist tegen het maffia regime. Nadat de nieuwe Pages Lola Jetten en Iris Theunissen ‘met een beetje meer talent’ lieten zien dat ze geen podiumvrees hebben, kwam  Prins Robert d’n Urste uiteindelijk tevoorschijn als nieuwe heerser van KZMU.

Terug naar overzicht
26 november 2019 | Ronald Peters
Deel op social media of met vrienden: