Wijk van de Toekomst in Malden

Wijk van de Toekomst in Malden

17 september 2020 | Ronald Peters

De gemeente Heumen start in de wijken Molenwijk, Kroonwijk en Randwijk het project Wijk van de Toekomst. Ze wil graag horen hoe mensen uit de wijk zelf tegen de verduurzamingsopgave aankijken. Uiteindelijk zijn het de inwoners van de wijk die de wijk het beste kennen. Om dit proces te begeleiden wordt de gemeente ondersteund door het bureau Spectrum.

Het doel van dit project is om gezamenlijk met inwoners een duurzaamheidsvisie te ontwikkelen die aansluit bij de wijk. De gemeente vindt hierbij het klimaatbestendig worden van de wijk een belangrijk thema. Hoe? Dat staat niet vast. Op basis van de resultaten van het project bepalen we de lijn voor de toekomst. Wilt u uw kennis, dromen en ideeën delen en samen met gemeente en andere betrokkenen aan een Wijk van de Toekomst werken?

In de Molenwijk vond afgelopen februari een bijeenkomst plaats. Geïnteresseerden die zich daarna gemeld hebben zullen bericht ontvangen over het vervolg van het project. Voor de wijken Kroonwijk en Randwijk wordt 1 oktober een digitale bijeenkomst georganiseerd. Hier zullen ideeën opgehaald worden en worden gezamenlijk thema’s bepaald. Ook kunnen inwoners van de wijken daarna ideeën delen op het platform www.heumenpraatmee.nl  Daar zal de voortgang van het project te volgen zijn.

Meer informatie over het project vindt u op de website van de gemeente: www.heumen.nl/wijk-van-de-toekomst   en binnenkort op het platform www.heumenpraatmee.nl  .

Voor contact kunt u een e-mail sturen naar maldennoordoost@spectrumelan.nl   Bent u inwoner van Kroonwijk of Randwijk? Dan kunt u zich op dit mailadres ook aanmelden voor de digitale bijeenkomst van 1 oktober.

Terug naar overzicht
17 september 2020 | Ronald Peters
Deel op social media of met vrienden: