Tennisvereniging Malden start met OldStars tennis!

Tennisvereniging Malden start met OldStars tennis!

12 december 2019 | Margie Alders

Ouderen die willen tennissen, maar niet meer als een hinde over de baan gaan, kunnen vanaf januari 2020 kennismaken met OldStars tennis bij Tennisvereniging Malden!
Een aangepaste spelvorm voor tennis op latere leeftijd. Deze spelvorm is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar (weer) willen bewegen op de tennisbaan.

Tennisvereniging Malden organiseert dit in samenwerking met het Nationaal Ouderen- Fonds.

De rode draad van de OldStars formule is de positieve bijdrage van het verenigingsleven aan de levenskwaliteit van ouderen.
Op weg naar een 100% oudervriendelijke sportomgeving !

Het OldStars tennis is óók geschikt voor ouderen die ooit tennis hebben gespeeld en door bijvoorbeeld een blessure niet meer tennissen. Met de aangepaste spelvorm én deskundige begeleiding liggen er weer prachtige kansen om op de tennisbaan actief te zijn !

Professionele tennisleraren begeleiden de activiteiten en brengen tijdens de clinic OldStars tennis wat techniek bij en leggen de spelvorm uit. Daarnaast is er aandacht voor beweegvormen in de aangeboden les-vormen via het ASM model (Athletic Skills Model). Op deze wijze wordt er via tennis gewerkt aan een betere coördinatie en motoriek op latere leeftijd ! In de basis wordt er gespeeld volgens de bekende tennisregels. Er zijn een aantal aangepaste regels, die afhankelijk van de mogelijkheden van de deelnemers, toegepast kunnen worden: spelen met een zachte, groene bal, dubbelspel op enkelveld, derde persoon draait in na kantwissel (bij oneven games), onderhands serveren en de bal mag 2 keer stuiteren.

Op 15 augustus 2019 werd er officieel gestart met OldStars tennis, met  de landelijke kick-off in Oldenzaal, waarbij oud-tennisheld Tom Okker de officiële aftrap gaf. Tennisvereniging Malden was erbij !

De eerste clinic / kennismaking is op:
dinsdag  7 januari  2020 om 10.30 uur   (tot plm 12:00 uur)
Inloop & koffie klaar vanaf 10:00 uur !

Vanaf 7 januari, iedere dinsdagmorgen van 10:30 tot 12:00 uur.
Eerste 10 weken zijn gratis !
Wees welkom op het tenniscomplex van onze vereniging, op Dorsing 1, 6581 RV te Malden.

Deze bijeenkomst is bestemd voor alle (oudere-)geïnteresseerdenin Malden én omstreken. Voor deze bijeenkomst zijn sportschoenen gewenst / aan te bevelen.

De club zorgt voor rackets. Er is vrije inloop, maar het is fijn om te weten dat je komt. Aanmelden kan via een mail naar oldstars@tvmalden.nl . Vermeld naam adres leeftijd (en wel/niet eerder getennist).

Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar oldstars@tvmalden.nl of contact opnemen met Jos van Helden, projectleider 06 21601343.

Terug naar overzicht
12 december 2019 | Margie Alders
Deel op social media of met vrienden: