Starterslening gemeente Heumen

Starterslening gemeente Heumen

8 september 2020 | Ronald Peters

De aangescherpte hypotheekeisen maken het voor starters moeilijker om een huis te kopen. De gemeente Heumen wil het starters makkelijker maken om een woning in de gemeente te kopen. Starters kunnen daarom onder bepaalde voorwaarden een Starterslening aanvragen.

Wat is een Starterslening?

De Starterslening is een tweede hypotheek bovenop de eerste hypotheek, speciaal voor mensen die hun eerste huis kopen en minimaal 18 jaar en maximaal 35 jaar oud zijn.
De Starterslening overbrugt het verschil tussen de koopsom van een woning en het bedrag dat de starter maximaal kan lenen volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

De Starterslening wordt in opdracht van de gemeente door de stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) verstrekt. Let op, dit is een lening en geen subsidie. De gemeente kent geen subsidie voor starters.

Meer informatie en voorwaarden
Om in aanmerking te komen voor een Starterslening moet u aan voorwaarden voldoen. U vindt deze op de website van gemeente Heumen: www.heumen.nl/starterslening Hier vindt u ook het aanvraagformulier en meer informatie.

Terug naar overzicht
8 september 2020 | Ronald Peters
Deel op social media of met vrienden: