Start campagne ‘Rookmelders redden levens’

Start campagne ‘Rookmelders redden levens’

5 oktober 2020 | Ronald Peters

De campagne ‘Rookmelders redden levens’ is een campagne van het Netwerk Nationale Brandpreventieweken; een initiatief van de Nederlandse Brandwonden Stichting, Brandweer Nederland, het IFV (Instituut Fysieke Veiligheid) en het Verbond van Verzekeraars om het aantal slachtoffers van woningbranden in Nederland tot een minimum te beperken.

Per 1 juli 2022 wordt het voor alle woningen in Nederland verplicht op elke etage in de gang of hal een rookmelder te plaatsen.

Het is belangrijk dat rookmelders op de juiste plek hangen, goed onderhouden worden en een batterij hebben die 10 jaar meegaat.

Op de website rookmelders.nl vind je welke rookmelders goed zijn en waar je ze moet plaatsen.”

Advies om niet alleen op de gangen, maar ook in elke slaapkamer een rookmelder te plaatsen: In het onderzoek van de Brandweeracademie blijkt, “ hoe onvoorspelbaar de giftige rook zich door je huis kan verspreiden. Het komt vanuit de brandruimte via de stopcontacten en kabelgoten andere kamers binnen. Zeker als je ligt te slapen is een rookmelder echt het enige dat je waarschuwt bij brand en je tijd geeft om te vluchten.”

Terug naar overzicht
5 oktober 2020 | Ronald Peters
Deel op social media of met vrienden: