Opvangcentrum Heumensoord krijgt vorm

Opvangcentrum Heumensoord krijgt vorm

29 augustus 2021 | Henry van der Burgt
Het COA en Defensie gaven op zondagmiddag 29 augustus meer informatie over de bouw en inrichting van het complex dat op Heumensoord als noodvoorziening voor Afghaanse evacués verrijst. Vanuit het COA en Defensie werd de stand van zaken belicht en konden journalisten een kijkje nemen in de hallen en woonvertrekken.
Er wordt met man en macht gewerkt (op piekmomenten met ruim 150 mensen) om de opvang a.s. dinsdag 31 augustus op te leveren voor de eerst 450 inwoners. Daarna wordt er doorgebouwd om aan totaal 750 tot 1000 evacués huisvesting te kunnen bieden..
Gezinnen met kinderen
Het is de bedoeling dat Heumensoord als noodvoorziening gebruikt wordt voor de overloop van de reguliere asielzoekerscentra, met name voor gezinnen met kinderen.
Inrichting
Er zijn wooncompartimenten ingericht met stapelbedden voor 6 personen, daarnaast zijn er centrale toiletruimtes en douches. De coördinatie van het dagelijks leven in het opvangcentrum wordt verzorgd door het COA, het RodeKruis en stichting Bindkracht10 uit Nijmegen.
Wilt u helpen
Als u wilt helpen kijk dan op de website van Stichting Bindkracht10 voor meer informatie. Zij zijn gevraagd door de gemeente om het aanbod te coördineren. Op dit moment is nog veel niet duidelijk. Zij vragen om nog even geduld te hebben.
Terug naar overzicht
29 augustus 2021 | Henry van der Burgt
Deel op social media of met vrienden: