Jeugdopleiding Juliana ’31

Jeugdopleiding Juliana ’31

3 oktober 2017 | gl8admin

De Maldense voetbalvereniging Juliana ’31 is van plan om dit najaar mee te gaan doen het het Kwaliteits & Performance Programma van de KNVB teneinde de jeugdopleiding sterk te verbeteren. Hierdoor hoopt men de doorstroming naar het eerste elftal te verbeteren.
Juliana ’31 is al geruime tijd bezig met het opbouwen van een goede jeigdopleiding. Daardoor spelen de selectieteams al op een veel hoger niveau.
Men hoot tevens het certificaat ‘Lokale Jeugdopleiding’ te verkrijgen en op termijn zelfs het certificaat ‘Regionale Jeugdopleiding’.

Volgende week gaan de scholen weer van start. Na de vakantie moet iedereen weer wennen aan het drukke verkeer. Kinderen gaan voor het eerst in lange tijd weer lopend of op de fiets naar (een nieuwe) school. Let daarom goed op in het verkeer en houd rekening met elkaar. Om weggebruikers aan te moedigen rekening te houden met kinderen die weer naar school gaan, staan er op diverse locaties in onze gemeenten borden met de tekst ‘De scholen zijn weer begonnen’.

Inwoners van deze regio, waaronder die van de gemeente Heumen, scheiden inmiddels 75% van hun afval. Daarmee heeft deze regio de landelijke doelstelling voor 2020 nu al bereikt. De inwoners leveren per persoon al minder dan 100 kilogram aan restafval. De doelstelling voor 2025 is nog lager: 30 kilogram per persoon. Daarnaast zijn de DAR en afvalenergiecentrale ARN aan het bekijken of luiers apart kunnen worden ingezameld.

Romy Matse uit Heumen kwam in Nepal vast te zitten door een hevige overstroming. Romy was in Nepal voor haar vrijwilligerswerk. Door de hevige moessonregen werd het gebied van het noorden van India en Bangladesh zwaar getroffen waardoor honderden toeristen kwamen vast te zitten. Haar hotel werd geëvacueerd, het water stond toen al te hoog en door de sterke stroming was er geen doorkomen aan om met een tractor of te voet naar een veiliger gedeelte te komen. Olifanten waren in het gebied ingezet om te helpen en hebben Romy met nog drie mensen naar een veiliger gedeelte gebracht.

De gemeente Heumen gaat in Nederasselt aan de slag om de vijver in het natuurgebied aan de Hollestraat schoon te maken. De vijver is in de loop der tijd dichtgeslibd. Een goed natuurbeheer is daardoor niet mogelijk. Het schone slib wordt op een nabijgelegen lanbouwperceel gestort. Om dat perceel wordt een wal van 1,50 meter opgetrokken.

Op de plaats van het oude café De Poort van Limburg aan de Rijksweg in Mook vestigt zich over enige tijd een filiaal van supermarkt Jan Linders. Daarmee is de komst van een discounter naar Mook van de baan. B & W wilde aan dit plan niet meewerken vanwege welstandsregels voor het ontwerp van het gebouw. De komst van Jan Linders betekent voor de Plus-supermarkt van Wim Voet, die al jarenlang gevestigd is in het winkelcentrum Komook, een geduchte concurrent. Deskundigen verwachten een concurrentieslag omdat beide supermarkten zich in hetzelfde segment bevinden.

Tim Kuijpers uit Molenhoek is in Tsjechië Europees Kampioen zweefvliegen geworden in de clubklasse. In de clubklasse wordt met vliegtuigen gevlogen, waarmee ook bij clubs wordt gevlogen. Sommigen zijn al meer dan 30 jaar oud. Op het EK, dat ruim 2 weken duurde, werd uiteindelijk op 6 dagen gevlogen, omdat de weersomstandigheden niet optimaal waren. De deelnemers moesten per vliegdag een traject afleggen, waarbij Tim uiteindelijk het snelste was. Hij vliegt al vanaf zijn 14e bij de Nijmeegse Aeroclub op het zweefvliegveld in Malden.

Sinds 15 augustus is het Loket Duurzaam Wonen Plus voor het eerst na de sluiting in de zomervakantie weer open in het gemeentehuis in Mook. Vanaf dan kunt u in de oneven weken op dinsdag van 9.00 tot 12.00 uur terecht bij het KlantContactCentrum in het gemeentehuis met uw vragen over energiemaatregelen aan uw woning. Daarnaast kunt u nog steeds wekelijks terecht bij de andere gemeenten in de regio die aangesloten zijn bij het Loket Duurzaam Wonen Plus. Kijkt u voor de openstelling op: www.duurzaamwonenplus.nl.

Terug naar overzicht
3 oktober 2017 | gl8admin
Deel op social media of met vrienden: