Dodenherdenking Gemeente Heumen op GL8 TV

Dodenherdenking Gemeente Heumen op GL8 TV

3 mei 2021 | Henry van der Burgt

Op dinsdag 4 mei aanstaande zendt GL8 de Dodenherdenking uit van de gemeente Heumen. De herdenkingsceremonie van de gemeente Heumen is door GL8 in aangepaste vorm op een eerder tijdstip opgenomen in verband met de coronamaatregelen. De uitzending is te zien om 20.30 uur, aansluitend aan de Nationale Dodenherdenking op de Dam via GL8 TV (Caiway 12, KPN 1322, Ziggo 36/348), online en de kanalen van de gemeente Heumen www.heumen.nl/4en5mei.

 

Jaarlijks wordt bij het monument in Overasselt de herdenkingsceremonie gehouden.  Ook dit jaar spreekt burgemeester Marriët Mittendorff en legt zij een krans bij het monument. Andere sprekers zijn Pastor Yves Mambueni Makiadi van de Katholieke Kerkgemeenschap Heumen en dominee Hermen Kroesbergen. Pastor Mambueni Makiadi plaatst een Noveenkaars en dominee Kroesbergen legt bloemen. Ook de heer Jo Loeffen van de Stichting Bevrijdingsmonument Overasselt, de heer Peter de Boer-Mooren namens de Stichting Overasselt Promotions, en mevrouw Ine Stoltenborgh ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië, leggen bloemen.

Trompettist Bram van Haren speelt de Taptoe waarna er 2 minuten stilte in acht wordt genomen.

Iris de Water, Marleen Kedde en Amber van de Wetering van Scouting Malden zijn ook aanwezig en ondersteunen bij de krans-/bloemenlegging. Iris draagt ook een gedicht voor.

Een afvaardiging van de Gildebroeders uit Nederasselt over-vendelen het monument. En ter afsluiting draagt dorpsdichter Thijs Kersten een speciaal voor de gelegenheid geschreven gedicht voor.

Coronamaatregelen

Door corona gaan er veel evenementen niet door of worden anders ingevuld dan normaal. Dat geldt helaas ook dit jaar weer voor de Dodenherdenking en Bevrijdingsdag voor de gemeente Heumen en de gemeente Mook en Middelaar.

In de gemeente Mook en Middelaar worden ook opnames gemaakt van de herdenking. Deze zullen worden uitgezonden op woensdag 5 en donderdag 6 mei. Volg hiervoor de berichtgeving op de GL8 TV krant en online media.

Terug naar overzicht
3 mei 2021 | Henry van der Burgt
Deel op social media of met vrienden: