2e Poëzieweek Heumen komt eraan

2e Poëzieweek Heumen komt eraan

17 januari 2020 | Ronald Peters

De tweede Poëzieweek Heumen komt eraan: donderdag 30 januari t/m woensdag 5 februari. M&M Poëziepromoties (dorpsdichter Marjolein Pieks en communicatiespecialist MariannA Bakker) werken hard om weer mooie activiteiten te laten plaatsvinden. Zo willen zij inwoners van de gemeente Heumen poëtiseren … het enthousiasme voor poëzie schrijven, luisteren of lezen vergroten.

Wethouder Eetgerink opent de Poëzieweek Heumen 30 januari (tevens Nationale Gedichtendag) samen met De Pennenstreek (Charlotte Lithmaath), dorpsdichter Marjolein Pieks en schrijverscollectief Vers uit Heumen. Locatie: plein in winkelcentrum Malden voor boekhandel De Readshop.

Van 11.00 – 13.00 uur kunnen bezoekers gratis inspiratie opdoen door gedichtenkaarten van De Pennenstreek en korte voordrachten door leden van De Pennenstreek, Vers uit Heumen en door Dorpsdichter Marjolein Pieks.

Kunst in etalage met PosterPoëzie

Een bijzonder project van M&M: de hele week kunst in etalages in winkelcentrum Malden met poëzie op een poster. Deze versterkt of verandert de blik op het kunstwerk in het thema ’De Toekomst is Nu’. Voor kunst in de etalage werken zij samen met Kunstroute Heumen en Vers uit Heumen.

De Toekomst is Nu

Dit is het thema van de landelijke poëzieweek en ook in de gemeente Heumen..Beslissingen NU bepalen onze toekomst. Het zal blijken in de Poëzieweek Heumen dat over dit onderwerp veel is te zeggen in weinig woorden met een kunstwerk en in gedichten.

Info over Poëzieweek Heumen: bit.ly/PoëzieweekHeumen. Zie ook onze  Facebook.——-

Terug naar overzicht
17 januari 2020 | Ronald Peters
Deel op social media of met vrienden: