Op 4 oktober 10 of 20 kilometer te voet met de boswachter door het Rijk van Nijmegen

Op 4 oktober 10 of 20 kilometer te voet met de boswachter door het Rijk van Nijmegen

24 september 2020 | Ronald Peters

De boswachters van Natuurmonumenten in het Rijk van Nijmegen hebben een prachtige wandeling over de stuwwal bij Molenhoek, Mook en Milsbeek uitgezet. Wandel over een afstand van 10 of 20 km samen met de boswachter over de bloeiende heuvels van Mookerheide en de Sint-Jansberg.

Je loopt door een zeer gevarieerd stuwwallandschap over de Heumense Schans, Mookerschans en Mookerheide naar een mooie plek waar een heerlijk eenvoudige lunch op je staat te wachten. Na de lunchpauze gaat de wandeling bovenlangs de stuwwal weer terug en kun je genieten van vele mooie vergezichten zelfs tot in Duitsland toe!

De hele dag loopt er een boswachter met je mee die onderweg al lopende boeiende informatie kan geven over het gebied, de planten en de dieren.

Door het heuvelachtige terrein is de wandeling alleen geschikt voor wandelaars die goed ter been zijn. Je kunt de wandeldag op 4 oktober starten tussen 9.30 en 10.30 uur. De start is bij Station Mook – Molenhoek. We lopen in kleine groepjes met een rustig wandeltempo. Voor deze activiteit is vooraf inschrijven noodzakelijk! Dit kan via www.natuurmonumenten.nl/rijk-van-nijmegen   en dan doorklikken naar agenda.

Terug naar overzicht
24 september 2020 | Ronald Peters
Deel op social media of met vrienden: