Lezing in Bibliotheek Malden over schilder Jan van Eyck

Lezing in Bibliotheek Malden over schilder Jan van Eyck

9 februari 2020 | Ronald Peters

Het werk van de Vlaamse schilder Jan van Eyck (ca 1390 – 1441) is wereldberoemd vanwege de realistische weergave van de werkelijkheid, de stralende kleuren en de perfecte olieverftechniek. Trix Willemse is liefhebber en geeft op dinsdagavond 3 maart in Bibliotheek Malden toelichting op het werk van deze grote kunstenaar.

Jan van Eyck was tijdens zijn leven hofschilder van Filips de Goede, hertog van Bourgondië. Zijn beroemdste werk, Lam Gods, hangt in de Sint-Baafskathedraal in Gent. In deze Vlaamse stad is van 1 februari t/m 30 april in het Museum voor Schone Kunsten de tentoonstelling ‘Een optische revolutie’ te zien over Jan van Eyck en zijn tijdgenoten. Speciaal voor deze tentoonstelling worden dertien museumzalen volledig heringericht.

Een mooie aanleiding om eens grondig in te zoomen op het werk van Jan van Eyck. Het hoorcollege van Trix Willemse begint om 20.00 uur en duurt tot 21.30 uur. De lezing is onderdeel van de Universiteit van Malden, waarbij regionale experts aan het woord komen. Leden van de bibliotheek en studenten betalen €2,50 voor een kaartje en overige bezoekers €4,-. Koop vooraf je kaartje in de bibliotheek of via www.obgz.nl/uni-malden.

Terug naar overzicht
9 februari 2020 | Ronald Peters
Deel op social media of met vrienden: